Over SCF

Suriname Conservation Foundation

14 maart 2000 opgericht

De Suriname Conservation Foundation (SCF), een stichting naar Surinaams recht, is op 14 maart 2000 opgericht voor natuurconservering in Suriname.

Ons verhaal

Vanaf haar oprichting heeft SCF zich ontwikkeld tot een duurzame Surinaamse Natuurfonds, dat zich inzet voor bescherming van de biodiversiteit, in het bijzonder in de beschermde gebieden. De Suriname Conservation Foundation financiert zoveel als mogelijk projecten die te maken hebben met het beheer en het behoud van de Surinaamse natuur, maar ook aktiviteiten die een bijdrage leveren aan de vergroting van de bewustwording over de rijkdom van de Surinaamse natuur.

Het voortbestaan van de natuur is in grote mate bepalend voor het voortbestaan van de mensheid. Met name de rijkdom aan biodiversiteit speelt een niet te onderschatten rol van betekenis in de kwaliteit van het voortbestaan van de mens. Willen we kunnen blijven rekenen op de beschikbaarheid van voldoende natuurlijke grondstoffen en de diensten die de verschillende ecosystemen ons bieden, dan zal de natuur beschermd moeten worden.

De Suriname Conservation Foundation heeft als doel het beheer en behoud van de biodiversiteit, door onder andere de volgende activiteiten te financieren of financieel te ondersteunen:

  • Het Beheer van beschermde gebieden en bufferzones.
  • Activiteiten voor natuurbehoud buiten beschermde gebieden.
  • Onderwijs en voorlichting, training en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van natuurbehoud en milieu.
  • Activiteiten gericht op het genereren van inkomen, waarbij duurzame benutting en het behoud van de biodiversiteit wordt ondersteund.

Missie & Visie

‘De Suriname Conservation Foundation is het duurzame Surinaamse milieufonds bij uitstek, dat zich inzet voor de bescherming van de biodiversiteit in het algemeen en de beschermde gebieden van Suriname in het bijzonder. Door haar nationaal en internationaal verworven vertrouwen, de goede samenwerking met stakeholders, haar zichtbare inzet voor de duurzame benutting en bescherming van de natuur, draagt zij door middel van het financieren van projecten en strategische acties actief bij, aan zowel de economische ontwikkeling van Suriname als de bescherming en het behoud van biodiversiteit van onze aarde.’

Abonneer op onze nieuwsbrief

Wees gerust: we zullen jou niet spammen en je kunt op ieder moment afmelden via de link onderin de nieuwsbrief.

 Adres

Dr. J.F. Nassylaan 17, Paramaribo - Suriname (Zuid Amerika)

Contact informatie

Telefoon: (+597) 470-155
Fax: (+597) 470-156

E-mail ons

surcons@scf.sr

Aantal keer gedeeld

Pin It on Pinterest

Share This