Boekenreeks over Surinaamse natuur gepresenteerd

PARAMARIBO - Rosebel Gold Mines en de Suriname Conservation Foundation (SCF) hebben vrijdag 9 december 2016 een vierdelige boekenreeks over de zestien beschermde natuurgebieden van Suriname gepresenteerd.

De boekenreeks is tot stand gekomen in het kader van het project ‘Beschermde gebieden in Suriname’, dat de twee partners gezamenlijk uitvoeren. Ze hebben het op zich genomen, om bij te dragen aan de bescherming en het behoud van de Surinaamse natuur.

"Wij moeten niet alleen onze kennis vergroten maar ook onze betrokkenheid bij de natuur. We moeten ons bewust zijn van wat wij in Suriname hebben." Dit zei Sharmila Jadnanansing, Corporate and Legal Affairs Manager van de goudmaatschappij bij de presentatie in het Jacana Amazone Wellness Ressort. Er zijn 750 exemplaren van de boekenreeks beschikbaar gesteld voor scholen. Het project heeft dertigduizend Amerikaanse dollar gekost.

De boeken kunnen gebruikt worden als instap voor de lessen op school over de natuur, en kunnen volgens schrijver Jerrel Pinas op verschillende niveaus gebruikt worden. Hij is twee jaar bezig geweest met de productie van de reeks. De boeken zijn gebaseerd op onderzoek in de jaren tachtig en negentig, maar die publicaties bevatten geen beeldmateriaal. "Toeristen zullen deze boeken goed kunnen gebruiken om informatie op te doen over Suriname als ze nog niet bekend zijn met onze natuur."

Jerry A-Kum, directeur van Stichting Toerisme Suriname, kreeg symbolisch een boekenreeks. Hij verwacht dat de publicaties vooral in de toerismesector een belangrijke rol zullen spelen. Hij blikt positief terug op wat Rosebell Gold Mines en SCF hebben bereikt met de productie van de reeks. SCF heeft als doel de biodiversiteit, dat is de verscheidenheid aan plant- en diersoorten, te helpen beschermen.

"Het belang van aandacht en hart hebben voor bescherming van onze natuur, heeft Rosebell Gold Mines als partner ingezien", zei SCF Executive Director Henna Uiterloo. Zij drukte de aanwezigen bij de presentatie op het hart om het binnenland van Suriname te bezoeken als zij daartoe de gelegenheid krijgen, om zo het bewustzijn te stimuleren.

Bron: DWT