Bioslogos en SCF brengen vier boekjes uit over beschermende gebieden in Suriname.

Het doel van de boekjes is om bij te dragen aan verbreding van de kennis bij mensen over de natuur en de beschermde gebieden.

Bioslogos heeft in samenwerking met de Suriname Conservation Foundation (SCF) een vierdelige serie boekjes over de beschermde gebieden in Suriname uitgegeven. De officiële overhandiging van de serie was gisteren in Jacana Amazone Wellness Resort (zie foto - Bron: SCF), zo meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 10 december 2016.

Rosebel Gold Mines N.V. heeft de fondsen voor de uitvoering van dit project, 30.000 Amerikaanse dollar, beschikbaar gesteld.

Bioslogos, onder leiding van Jerrel Pinas (oud-woorvoerder van het WWF in Suriname), richt zich sinds 2009 op multimedia en educatieproducties over het milieu.

Met dit project geven SCF en Rosebel Gold Mines N.V. nadere invulling aan de bestaande samenwerking tussen beide organisaties in het kader van het SCF Green Partnership Program, zeggen zij in een gezamenlijke verklaring. De serie boekjes heeft als doel bij te dragen aan de verbreding van de kennis bij studenten, toeristen en het algemeen publiek, over de natuur en de beschermde gebieden en bij te dragen aan de bescherming en het behoud van de Surinaamse natuur.

Het Green Partnership Program is bedoeld voor samenwerking op het gebied van activiteiten die bijdragen aan de bescherming en het behoud van de Surinaamse natuur. Suriname telt zestien beschermde natuurgebieden waar in het algemeen weinig over bekend is. Deze beschermde natuurgebieden hebben diverse ecosystemen met elk hun specifieke en bijzondere flora en fauna. De boekjes zijn in zowel het Nederlands als het Engels uitgegeven.