De karet(Caraibs: kalaluwa), is een kleinere zeeschildpad die te herkennen is aan de smalle kop met snavelachtige bek.
De voorpoten zijn ontwikkeld tot krachtige platte roeispannen.

Karetschildpadden hebben een schildlengte die varieert van 70 tot 90 cm en een gewicht van ongeveer 80 kilo.
Ze kunnen een snelheid van ongeveer 25 km/u behalen. Het voedsel bestaat uit sponzen, zeesterren en zeeslakken, maar eten ook wieren en algen. Deze soort wordt sporadisch gezien op de legstranden van Suriname.

De legsels zijn groot: van 120 tot 180 eieren, die na ongeveer 60 dagen uitkomen. De jonge dieren worden na ongeveer 10 tot 30 jaar geslachtsrijp en bereiken een leeftijd van tussen 30 en 50 jaar.

Aantal keer gedeeld

Pin It on Pinterest

Share This